"Hij verdient een nieuwe kans bij Club Brugge hij is één van de beste in België"

Maandag 27 november 2017 - 16:45   I   door Redactie

Ludovic Butelle staat donderdag in de beker wellicht onder de lat bij Club Brugge. Dat juicht Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, alvast toe.

"Club Brugge zit met een keepersprobleem, dat is duidelijk. Er zijn niet enkel de foutjes van Horvath en Hubert, die twee stralen ook zo weinig zekerheid en persoonlijkheid uit. Dat Club desondanks met negen punten aan de leiding staat, zegt veel over hun overmacht tot nog toe. Hun keepers hebben in ieder geval nog geen punten gepakt", stelt Sys.

"Daarom verdient Ludovic Butelle absoluut een kans. We moeten er geen topkeeper van maken, maar als hij zijn niveau haalt, behoort hij bij de beste keepers in ons land. Dat heeft hij al bewezen. Ik heb het altijd bizar gevonden dat hij zo snel afgeserveerd werd na wat mindere weken vorig seizoen en dat hij geen kans meer kreeg. Blijkbaar waren er een paar mensen bij Club die vonden dat hij eruit moest. Maar goed, hij geraakte niet weg en hij kan nu een oplossing bieden."

"We weten natuurlijk niet hoe hij traint en zich gedraagt op de club, maar ik zou hem nu donderdag al opstellen in de bekermatch tegen Zulte Waregem. En voldoet hij de komende weken niet, dan kan je in de winterstop toch nog een nieuwe doelman halen. Al zal er dan toch ook eentje weg moeten, want anders zit je met vier man voor één positie."

Poll: Is Butelle één van de beste keepers in België?

TAGS  I  Club Brugge  I   Sys  I   Butelle

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024