Grote problemen voor Kums: "Beter teruggekeerd naar Gent"

Grote problemen voor Kums:
Maandag 21 augustus 2017 - 08:14   I   door Redactie

Sven Kums vindt zijn draai niet bij Anderlecht. De middenvelder is echt zoekende, net als de rest van zijn ploegmaats overigens.

"Sven Kums heeft een probleem", weet analist Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. "Namelijk dat alle middenvelders bij Anderlecht graag de bal hebben en hetzelfde denken. Daardoor spelen ze te kort op elkaar, staan ze op een zakdoek. Er is te weinig diepgang."

"Begrijpelijk dat Kums dan vooral kort speelt en breedtepassjes geeft. Met zo'n Thelin in de spits, die niet veel vertrouwen uitstraalt, snap ik ook dat hij al eens sneller terugdraait. Zonder Trebel, en met Hanni op de tien, staat het al beter, maar ik merk toch dat Kums nog ongelukkig is."

"Hij is iemand die optimaal kan functioneren als het spel helemaal rond hem draait. Zo heeft Hein Vanhaezebrouck hem grootgemaakt bij Gent. In dat opzicht was het makkelijker geweest als hij gewoon naar Gent was teruggekeerd. Bij Anderlecht moet hij de status van belangrijkste middenvelder nog afdwingen. Hopelijk lukt hem dat en zien we hem weer sneller en verticaler voetballen."

Poll: Zal Kums bij Anderlecht een sterkhouder worden zoals bij Gent?

TAGS  I  anderlecht  I   kums

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024