Geen doelpunten meer door gebruik van videobeelden?

Geen doelpunten meer door gebruik van videobeelden?
Zondag 30 oktober 2016 - 12:50   I   door Redactie

Er gaan meer en meer stemmen op om een beroep te doen op de videoref. Die komt er ook, maar gaat die wel alle discussie kunnen wegnemen en welke gevolgen gaat dit hebben?

Ex-scheidsrechter Jerome Efong Nzolo vindt de videoref goed, maar zou hem inschakelen voor specifieke fases. Dat zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.  “Wat mij betreft alleen om na te gaan of een bal over de lijn is of niet. Voor de rest niks" Als je videobeelden begint te gebruiken om strafschopfases of buitenspel te beoordelen, ontmantel je de arbitrage".

"Ook al worden refs afgekraakt wanneer ze een vergissing begaan. Als je videobeelden ook voor strafschopfases en buitenspelgevallen gaat gebruiken, dan zullen er weer mensen zijn die de refs verwijten dat ze geen rode kaart getrokken hebben, of onterecht een kaart trokken.”

“Het is een straatje zonder eind. Als je arbiter wilt zijn, dan accepteer je kritiek, dat is part of the game. Iedereen heeft het recht om fouten te maken. Zonder fouten worden er ook geen goals gemaakt en gaat niemand nog naar het stadion omdat alle matchen op 0-0 eindigen…”

TAGS  I  Jerome Efong Nzolo  I   videoref

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024