Filip Joos ligt zwaar onder vuur bij Club Brugge

Filip Joos ligt zwaar onder vuur bij Club Brugge
Donderdag 27 april 2017 - 14:45   I   door Redactie

Dat Filip Joos niet in de bovenste schuif ligt van de fans van Club Brugge is intussen wel duidelijk. Na de uitzending tegen Extra Time heeft hij weer veel supporters tegen zich in het harnas gejaagd.

Twee jaar geleden haalde Club Brugge de kwartfinale van de Europa League. Blauw-zwart verzwakte toen in play-off 1 vanwege de opeenstapeling van wedstrijden. Daardoor greep het naar eigen zeggen naast de titel.

Anderlecht haalde nu ook de kwartfinale, maar paars-wit verzwakt helemaal niet in PO1. De club is zelfs op weg naar de titel. “Ik ben blij dat dit eens gebeurt", reageerde Joos in Extra Time. Ik denk zelfs dat Anderlecht dit seizoen meer punten heeft gehaald na Europese matchen dan wanneer ze konden ‘lummelen’."

"Dit is een voorbeeld waarbij je zou zeggen: Club moet Anderlecht fysiek overklassen. Maar die uitleg klopt retroactief dus niet meer. Dan mag je vanaf nu toch niet meer gaan zeggen dat het Europese voetbal een drama is voor de eigen competitie, want dat is niet zo.” 

Waarop Franky Van der Elst, clubicoon van blauw-zwart, in de verdediging ging. “Filip, van Manchester naar huis vliegen, dat is een uur. Maar als je in Kiev moet spelen (verwijzend naar Dnipro Dnipropetrovsk – Club Brugge, red.), dat is toch nog iets anders hé. Dat is toch nog een andere belasting."

Heel veel fans van Club Brugge reageerden al scherp op de uitspraken van Joos. Zij zijn het - andermaal - niet eens met de commentator.

Foto: VRT

TAGS  I  joos  I   club brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024