En zelfs Guardiola twijfelt over Kompany: "Ik weet het ook niet meer"

En zelfs Guardiola twijfelt over Kompany:
Zaterdag 14 januari 2017 - 17:10   I   door Redactie

Vincent Kompany maakt werkt van alweer zijn 37ste comeback. Er zijn veel twijfels omtrent de Rode Duivel.

De grote vraag is of Kompany ooit nog zijn beste niveau zal halen? "Ik weet dat niet", citeert Het Laatste Nieuws een erg twfijelende Guardiola.

"Het is in ieder geval een goede vraag. Het is niet de eerste keer dat we dit bespreken. Het goede nieuws is dat hij terug is. Hopelijk blijft hij deze keer voor lange tijd fit en kunnen we eindelijk zien waar hij nog toe in staat is. Een fitte Kompany is een topverdediger. Zonder twijfel. We kunnen zijn kwaliteiten niet ontkennen, maar hij heeft een beetje meer tijd nodig. Iedereen weet hoelang hij aan de kant heeft gestaan."

"Mentaal is Kompany sterk.  Hij weet wat hij moet doen, maar ik wil niet dat hij veel druk op zichzelf legt. Hij heeft weken en weken en weken van training nodig om weer zorgeloos zijn matchen te kunnen spelen. Hij moet zichzelf niet opleggen dat hij meteen moet schitteren."

"Hij beperkt zich beter eerst tot de simpele zaken om opnieuw de verdediger te worden die hij was. Doen wat hij altijd heeft gedaan. Eens hij weer een reeks matchen heeft gespeeld, zal hij weer het niveau kunnen bereiken waarop hij wil staan. Hij wil meteen de perfectie benaderen, omdat je in deze business weinig tijd krijgt, maar wij gunnen hem die tijd wel."

TAGS  I  Manchester City  I   Vincent Kompany  I   Pep Guardiola

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024