Degryse zeer scherp voor 6 (!) zwakke Rode Duivels: "Ik begrijp Martinez niet"

Degryse zeer scherp voor 6 (!) zwakke Rode Duivels:
Maandag 04 september 2017 - 06:00   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor het WK. Marc Degryse is echter allerminst onder de indruk van de prestatie van de Belgen tegen Griekenland, ondanks de 1-2-zege.

"De keuze voor het duo Fellaini-Dembélé centraal op het middenveld is geen aanrader voor in de toekomst", benadrukt Degryse in Het Laatste Nieuws. "De bal ging veel te traag rond en geen enkele pass schakelde een Griek uit. Het waren één voor één safety-passes, waardoor Griekenland telkens weer met tien man achter de bal kon gaan kruipen. En omdat Martínez vijf spelers achterin hield, moesten vijf Duivels dat blok zien te ontwrichten."

"De bal bijhouden is normaal het sterke punt van Dembélé, maar zelfs dat lukte gisteren niet. Bovendien verloor Fellaini heel wat luchtduels en trapte hij enkele slechte voorzetten. Maar wat ik al helemaal niet begreep, is waarom hij na rust plots op links Mertens probeerde te overlappen. Heel vreemd."

"Meunier leverde dan weer bijna al zijn ballen in bij een Griek - kan je tevreden zijn met één goede voorzet, ook al leverde die het winnende doelpunt op? - , en ook De Bruyne en Carrasco leden geregeld balverlies. Ik zag zelfs geen enkele infiltratie van Mertens in de zestien."

"Dat Martínez in de eerste helft niet ingreep - De Bruyne een rij achteruit trekken -, en dat tijdens de rust nog niet deed, begrijp ik niet. We werden afgetroefd in de duels en kwamen ook achterin een paar keer in de problemen. Gelukkig was er tot twee keer toe een alerte Courtois."

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  degryse  I   martinez  I   rode duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024