Club Brugge maakt énorme inhaalbeweging op Anderlecht

Club Brugge maakt énorme inhaalbeweging op Anderlecht
Maandag 05 december 2016 - 07:28   I   door Redactie

Club Brugge heeft vorig seizoen een winst van 11 miljoen euro geboekt. In een kampioenenjaar is dit zelden gezien.

De meeste clubs draaien met veel moeite break-even, vooral omdat de effecten van een titel niet meteen zichtbaar zijn. Bovendien moet een kampioenenclub veel winstpremies betalen voor de behaalde punten en een speciale bonus voor het behalen van de titel. De kosten nemen dus heel fors toe.

Ook qua transferinkomsten deed Club vorig seizoen gouden zaken, met de verkoop van onder meer Oulare (8 miljoen), Ryan (7 miljoen) en Vazquez (2 miljoen). Dat geld werd wel meteen gespendeerd aan nieuwe spelers. In totaal investeerde Club 18,5 miljoen euro aan versterkingen.

Door de hoge inkomsten, kende Club ook een stijging van de lonen. De spelers van Club Brugge worden steeds beter betaald. Vorig seizoen bedroegen de loonkosten 32,9 miljoen euro. Daarmee komt het stilaan in de buurt van aartsrivaal Anderlecht, dat 35,5 miljoen euro uitbetaalt aan lonen. Er is dus een duidelijke inhaalbeweging. Spelers zullen dus voor het financiële luik niet voor Club of Anderlecht specifiek hoeven te kiezen.

De omzet van Club Brugge is bijna verdubbeld in vijf jaar tijd. In 2011 was dat nog 23 miljoen euro en nu 41,9 miljoen. Ook hier is een duidelijke inhaalbeweging richting Anderlecht. Paars-wit heeft een omzet van 55 miljoen euro.

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024