"Club Brugge is mijn grootste fout die ik ooit heb gemaakt"

Woensdag 01 maart 2017 - 11:15   I   door Redactie

Glenn Verbauwhede zette op 31-jarige leeftijd al een punt achter zijn loopbaan. De oud-doelman heeft daar geen spijt van. Hij heeft wel spijt van bepaalde keuzes uit zijn carrière.

"Ik heb één grote fout gemaakt", zegt Verbauwhede. "Ik had, toen ik 16 jaar was, nóóit een profcontract mogen tekenen bij Club Brugge. Ik had naar Moeskroen, of zo, moeten gaan - met een semiprofcontractje, in de luwte -, want als ik dan tóch zo goed was, was men mij later óók nog wel komen halen."

"Maar nu... Ineens stond een zák geld voor mij - ik weet nog dat mijn moeder vroeg: 'Is dat normaal dat jij op twee uur verdient waar ik een hele maand moet voor werken? Ik was 16 en ik begon te sparen voor een Porsche - dan ben je al fucked up nog voor het allemaal begint."

"Ik was 15 jaar toen ik met de nationale ploeg het EK speelde in Engeland - ik zat toen al bij Club Brugge. We speelden er tegen Duitsland, met Odonkor, Schweinsteiger... En tegen Spanje, met onder meer Cesc, Iniesta, Torres. Tegen Spanje verloren we met 5-0 maar ik keepte een wereldmatch."

"Een week later zaten Roger en Christophe Henrotay (makelaars, red.) in de zetel bij ons thuis in Harelbeke - Arsenal wilde mij. Weer twee dagen later werd ik met mijn moeder en mijn stiefvader uitgenodigd in Stade Rennes - daar de school bezocht, het oefencomplex... Het overviel ons allemaal. Wist ík veel wat ik moest doen."

"Pas achteraf heb ik beseft dat ik geen normale jeugd kende. Ik had geen vrienden, geen sociaal leven. Maar vooral: ik had geen énkele financiële begeleiding. Niet lang nadat ik mijn profcontract had getekend, werd voor mij een sponsordeal geregeld met Adidas."

TAGS  I  verbauwhede

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024