Boskamp heeft duidelijke favoriet voor Gouden Schoen: "Stak er met kop en schouders bovenuit"

Boskamp heeft duidelijke favoriet voor Gouden Schoen:
Dinsdag 07 februari 2017 - 13:52   I  

Morgenavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Johan Boskamp, die in 1975 zelf de trofee won, is duidelijk wie de prijs verdient.

"Voor mij is er maar één favoriet en dat is Izquierdo. Vooral in de terugronde van vorig seizoen stak hij er met kop en schouders bovenuit", vertelt hij bij HLN. "Hij maakte ook het verschil voor de titel. In de tweede helft was het iets minder en is Ruud Vormer er een beetje bij gekomen, maar voor mij is Izquierdo de enige die de Gouden Schoen kan winnen."

Zijn twee grote uitdagers zijn Vormer en Teodorczyk. "Ruud heeft wel zijn inbreng gehad. Hij heeft lopen sleuren en lopen sleuren en dan zie je ook de reactie van de mensen in heel Vlaanderen. Hij is een beetje een cultheld aan het worden. Dat is hem op het lijf geschreven."

De prestaties van Teodorczyk komen als een verrassing voor Boskamp. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet van hem gehoord had en kwam hij uit de reserven van Dinamo Kiev en legt hij er 17 in het mandje. Geen goals buiten de zestien, maar altijd in de zestien. In het strafschopgebied is hij levensgevaarlijk en bovendien is er nog eentje die op een half jaar een Gouden Schoen heeft gewonnen en dat is 'De Ket' (Gilles De Bilde, red.)."

TAGS  I  johan boskamp  I   jose izquierdo

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024