Borkelmans haalt zwaar uit naar analisten De Vlieger en Sonck

Borkelmans haalt zwaar uit naar analisten De Vlieger en Sonck
Vrijdag 28 oktober 2016 - 22:02   I   door Redactie

Vital Borkelmans begrijpt nog steeds niet waarom Marc Wilmots ontslagen werd als bondscoach. De voormalige assistent-bondscoach vond het zwaar onterecht.

"Ik vind het onterecht, zeker het ontslag van de coach (Borkelmans zegt altijd ‘coach’ als hij over Marc Wilmots praat, red.). Ik zie hem nog regelmatig. Hij is opnieuw de man die ik ken toen hij aan de job begon. Ontspannen, samen met zijn vrouwtje. Het ging tijdens het EK veel te ver, die aanvallen op hem. Hij verdient veel meer respect. Ik heb Geert De Vlieger en Wesley Sonck pas later op televisie bezig gehoord. Ik begrijp nog altijd niet waarom zij de nationale ploeg zo hard hebben aangevallen", aldus Borkelmans in Het Nieuwsblad. 

"Dat had men maar eens moeten doen toen zij nog speelden. Ze hebben zich willen profileren, een vaste job hebben. Ik heb er geen idee van waarom ze het zo zwaar op de man hebben gespeeld. En dan hoorde ik ze bezig na het verlies tegen Spanje. Dan probeerden ze het allemaal goed te praten. Televisie en schrijvende pers hebben de coach genekt. Niemand anders. Neen, het was niet óp. Jullie zeggen dat allemaal. Maar drie dagen voor die uitschakeling door Wales, na de 4-0 tegen Hongarije, was het niet óp. Dan was het allemaal fantastisch. Dat klopt niet.”

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024