'Antwerp krijgt schitterend nieuws te horen'

'Antwerp krijgt schitterend nieuws te horen'
Vrijdag 14 april 2017 - 08:45   I   door Redactie

Antwerp blijkt toch wel een enorme fout gemaakt te hebben bij het indienen van de licentie. Dat weet Gazet van Antwerpen. Anderzijds lijkt de licentie wel in orde te zullen komen. Investeerder Paul Gheysens moet enkel aantonen vanwaar het geld komt.

"Het dossier had helemaal niet op straat gelegen als Antwerp gewoon aan de vraag van de licentiecommisse had voldaan. Nu schoof het de Spaanse firma SL Peridot, door de licentiecommissie ingeschat als een “vennootschap met onvoldoende eigen vermogen”, naar voren als een van de firma's die voor het geld bij Antwerp zorgde, maar het leverde de gevraagde bewijsstukken niet af", schrijft de krant. 

"Het blijft een vreemde kronkel van de mensen die het licentiedossier namens de Great Old inleverden, want ze wisten dat hun dossier daar kon op sneuvelen. Voor de continuïteit van de club, en met uitbreiding van de competitie, is het van cruciaal belang dat de oorsprong van het geld voor het komende seizoen bekend is. Zo worden onaangename verrassingen tijdens een aan de gang zijnde competitie vermeden."

Het probleem is echter niet zo groot. Maar dan moet Gheysens ingrijpen. "Het gaat er alleen maar om dat Antwerp aan het Belgisch Arbitragehof voor de Sport met documenten kan aantonen vanwaar dat geld komt", weet Gazet van Antwerpen. "Dat kan geen probleem zijn, want eigenlijk is dat al duidelijk: van Ghelamco-baas Paul Gheysens. Maar omdat die Spaanse firma Peridot er om onduidelijke redenen als financierder met te weinig eigen vermogen werd tussengeschoven, wordt de licentie nu tegengehouden."

TAGS  I  antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024