Antwerp is leider af na dramatische avond

Zaterdag 11 februari 2017 - 22:16   I

In 1B is Antwerp zijn leidersplaats twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie kwijtgespeeld aan Lierse, dat met 0-2 won. Zo staat Lierse momenteel met twee punten voorsprong aan de leiding.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Antwerp. Al na vijf minuten scoorde Joachim een wereldgoal. Van zo'n twintig meter trapte hij het leer staalhard in doel. Daarna liet Lierse Antwerp aan de bal, maar dat was niet in het voordeel van Antwerp. Voor rust werd Antwerp nog op de tegenaanvaler gepakt, De Belder tikte de 0-2 binnen. Tot overmaat van ramp miste Antwerp meteen daarna een strafschop. Lierse-doelman Vanhamel stopte erg knap de elfmeter van Dierckx.

In de tweede helft had Antwerp nog wel enkele kansen, maar het kon Lierse evenwel niet echt verontrusten. Haroun had tot twee keer toe de kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar miste twee keer. Het doelpunt viel bijna aan de overkant. Ankomah had het helemaal kunnen afmaken voor Lierse, maar kon niet scoren toen hij alleen op doel afging. De zege van Lierse kwam echter niet meer in gevaar.

Antwerp - Lierse 0-2

5' Joachim 0-1, 34' De Belder 0-2