Anderlecht pakt zeer belangrijke zege

Zaterdag 23 september 2017 - 22:21   I   door Redactie

Anderlecht heeft de drie punten gepakt op het veld van Waasland-Beveren. Paars-wit speelde niet goed, stond lange tijd achter maar won dus wel met 1-2. Al was dat wel gevleid, Waasland-Beveren liet het meerdere malen liggen.

<p>Nicolas Frutos verraste met zijn elftal. Sven Kums &eacute;n Henry Onyekuru begonnen op de bank. Al na zes minuten was paars-wit op achtervolgen aangewezen. Uitgerekend huurling Isaac Kiese Thelin scoorde tegen zijn moederclub. De Zweedse spits verlengde een voorzet van Bojovic knap in de hoek.p> <p>Nadien kreeg een sterke Morioka de kans om er 2-0 van te maken, maar Boeckx redde nog. Anderlecht was voor het overige onmondig en kon de thuisploeg niet in de problemen brengen. Ook na de rust was er weinig verbetering merkbaar bij de bezoekers. Stanciu dreigde wel met een bal die voorlangs ging. Waasland-Beveren vergat het aan de overzijde af te maken, onder meer invaller Tuur Dierckx stuitte op Frank Boecx.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Het brak de thuisploeg zuur op. Stanciu plaatste de bal heerlijk in de hoek en bracht Anderlecht weer langszij. Weliswaar na een corner die er geen was. Vervolgens blunderde doelman Goblet en kon Spajic het leer in doel koppen. Nadien hield Boeckx de bezoekers met twee fantastische reddingen nog overeind. Vervolgens kon er ook nog een penalty voor de thuisploeg gefloten worden, maar ook dat bleef uit.&nbsp;Zo pakt Anderlecht gevleid de drie punten.p> <p><strong>Waasland-Beveren - Anderlecht 1-2strong><br /> <em>7&#39; Thelin 1-0, 75&#39; Stanciu 1-1, 81&#39; Spajic 1-2em>p> <p><em>Tags: Waasland-Beveren, Anderlechtem>p>