Alweer nieuwe wending in zaak Standard-Charleroi: "Zaak is nog niet afgesloten"

Alweer nieuwe wending in zaak Standard-Charleroi:
Dinsdag 28 februari 2017 - 18:15   I  

Standard is van plan om nog stappen te ondernemen tegen de beslissing van het BAS om geen punten toe te kennen aan de club na de supportersrellen tegen Charleroi. Dat zal echter nog niet voor meteen zijn, want Standard wil het kampioenschap niet verstoren.

Standard dreigde even om naar de burgerlijke rechtbank te trekken, maar ziet daar nu van af. Het is immers sowieso al zeker dat zij play-off I niet halen. "Toch hebben we beslist om de dingen niet te laten zoals ze zijn", luidt het in een persmededeling. "We willen snel overleggen met de betrokken instanties om ervoor te zorgen dat het reglement aangepast kan worden omtrent incidenten tijdens matchen."

"Anderzijds willen we ook het debat openen over de manier waarop de geschillen bij de profclubs behandeld worden. Het huidige systeem opent de deur naar recidivisme en vormt belangrijke problemen vanuit juridisch oogpunt. Standard zal geen onmiddellijke actie ondernemen om het kampioenschap te verstoren, maar toch zal het resultaat van deze discussies eventuele toekomstige stappen bepalen. De zaak is dus nog niet afgesloten."

TAGS  I  standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024