AA Gent heeft toptalent beet: "Hij zal vanaf het begin opvallen want hij is potentiële wereldklasse"

AA Gent heeft toptalent beet:
Dinsdag 10 januari 2017 - 14:02   I  

AA Gent mag zich in de handen wrijven. Een van hun aanwinsten wordt een uiterst rooskleurige toekomst voorspeld.

Gent haalde de 26-jarige Kroatische doelman Lovre Kalinic. "Hij is een indrukwekkende verschijning. En daarmee bedoel ik niet enkel zijn 2,01 meter voor 96 kilogram. Hij zal vanaf het begin opvallen want hij is potentiële wereldklasse", vertelt landgenoot en ex-Standard-doelman Vedran Runje aan Sport/Voetbalmagazine.

"Ik spreek uit ervaring, want tijdens mijn werk bij de jeugdacademie van Hajduk had ik Lovre een tijdje onder mijn hoede. Ondanks zijn gestalte is hij heel vinnig, je zal snel ontdekken hoe gemakkelijk Lovre naar de grond gaat. Hij straalt bovendien dezelfde rust uit als Thibaut Courtois. Hij wordt de volgende nummer één van Kroatië. In ons land zat Lovre aan zijn plafond, Gent als nieuwe uitdaging kwam op het gepaste moment."

"We spreken hier over een heel volwassen kerel. AA Gent wordt zijn eerste buitenlandse team. Maar behalve misschien het cultuur- en taalverschil zie ik weinig aanpassingspunten. Lovre was hier de patron van de zestien meter. Hij had geen schik om de duels aan te gaan en is geen alibivoetballer. Ook over de communicatie en participatie moeten ze zich geen zorgen maken. (lacht) Hij kan stevig brullen wanneer zijn medespelers zijn opdrachten niet uitvoeren."

TAGS  I  lovre kalinic  I   aa gent  I   vedran runje

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024