Fans van Antwerp vinden deze Anderlecht-speler een ongelooflijke 'matennaaier'

Zaterdag 30 maart 2024 - 22:41   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de play-offs thuis gewonnen tegen Antwerp. Het werd 1-0 na een doelpunt van Killian Sardella. Antwerp eindigt de wedstrijd met tien spelers.

Door deze overwinning komt Anderlecht op gelijke hoogte met Union dat maandagavond tegen Genk speelt. In de eerste helft liet Anderlecht voornamelijk de bal aan Antwerp, maar vlak voor de rust kreeg Antwerp-speler Owen Wijndal een rode kaart nadat hij een kopstoot gaf aan Thorgan Hazard. Door deze actie moest Antwerp de wedstrijd met tien afwerken.

De ploeg van Brian Riemer kwam beter uit de kleedkamer. Na 52 minuten schoot Stroeykens op doel en via een diviatie van Sardella belandde de bal voorbij doelman Butez. Door het ondertal van Antwerp bleef Anderlecht de betere ploeg. Antwerp kreeg nog wel een paar kansen, maar de Brusselaars kwamen niet meer in de problemen.

Antwerp staat nu op 9 punten van de leiderplaats. Door te verliezen in het Lotto Park zakken de kansen voor de ploeg van Mark Van Bommel om zichzelf op te volgen als landskampioen. Sommige supporters op X zeggen dat de titelkansen voorbij zijn en dat het zich beter kan focussen op de derde plaats dat de kwalificatie voor de Europa League oplevert.

Toch blijft het veelbesproken moment de rode kaart voor Wijndal. Op X vinden heel wat supporters dat Hazard te snel naar de grond ging. Ze schrikken er vooral van dat hij geen gele kaart kreeg tijdens die fase.

Poll: Zou Anderlecht ook gewonnen hebben als de rode kaart niet gevallen was?