Sint-Truiden na uit de hand gelopen Limburgse derby: “Zij kunnen de schade betalen”

Sint-Truiden na uit de hand gelopen Limburgse derby: “Zij kunnen de schade betalen”
Maandag 29 januari 2024 - 20:00   I   door Redactie

Sint-Truiden speelde afgelopen weekend de Limburgse derby tegen Racing Genk. De derby moest zelfs even stilgelegd worden omwille van ongeregeldheden.

De fans van RC Genk gooiden vuurwerkpijlen op het veld. STVV en Stayen (de eigenaar van het gelijknamige stadion) hebben intussen gereageerd op de incidenten. Anne Swers, de CEO van Stayen, zegt aan Het Laatste Nieuws dat het onderhoudsteam maandag de schade heeft opgemeten.

“Het veld is op tientallen plekken verschroeid, panelen en stoeltjes zijn vernield”, merkt Swers op. “Ons onderhoudsteam inventariseert vandaag de schade. Vervolgens zullen we een offerte opvragen voor het herstel van het terrein en dit overmaken aan de bezoekende ploeg.”

“Omdat het kunstgras in lange stroken vervangen wordt, is het te kort dag om de beschadigde stroken te herstellen tegen donderdag. Desalniettemin komt de wedstrijd tegen AA Gent niet in het gedrang.”

De fans van Sint-Truiden gooiden met bekertjes. Ook zij zullen geïntificeerd worden. STVV-voorzitter David Meekers wil hen een stadionverbod opleggen.

Poll: Akkoord dat Genk de schade moet betalen?

TAGS  I  Sint-Truiden  I  Racing Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024