Gebeurt het onwaarschijnlijke? 'Anderlecht-Genk wordt dan toch niet herspeeld'

Gebeurt het onwaarschijnlijke? 'Anderlecht-Genk wordt dan toch niet herspeeld'
Zaterdag 27 januari 2024 - 16:00   I   door Redactie

Gisteren heeft de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal beslist dat de eerder gespeelde wedstrijd tussen Anderlecht en Genk opnieuw moet worden gespeeld. Anderlecht gaat echter niet akkoord met deze uitspraak en tekent opnieuw beroep aan.

De Disciplinaire Raad volgt het standpunt van Racing Genk dat de arbitrage het reglement bij de omstreden strafschopfase verkeerd heeft toegepast. Ze zijn van mening dat het geen menselijke fout was en ondermijnen daarmee het Referee Department. "De wedstrijd moet opnieuw worden gespeeld omdat de score na de fout nog kon wijzigen, wat de verdeling van de punten kon beïnvloeden."

Bij KRC Genk heerst momenteel grote vreugde. "De geloofwaardigheid van ons voetbal zegeviert nu een verkeerde toepassing van het reglement wordt gecorrigeerd."

Walter Damen, advocaat van RSC Anderlecht, is echter verbaasd over de motivatie van de Disciplinaire Raad. "De Raad impliceert eigenlijk dat scheidsrechters vanaf nu zoveel tijd mogen nemen als ze willen voor een beslissing. Ze kunnen beter de wedstrijd een half uur stilleggen om zeker de juiste beslissing te nemen. Snelheid is niet belangrijk; het gaat erom dat alle beslissingen correct zijn. Elke vergissing wordt nu beschouwd als een verkeerde toepassing van het reglement. Gaan ze binnenkort dan elke wedstrijd opnieuw spelen?" vraagt Damen zich af.

"We zijn momenteel in overleg over verdere stappen en we zullen zeker in beroep gaan. Waarschijnlijk moeten we hiervoor naar de evocatie commissie. Helaas vermeldde de oorspronkelijke beslissing alleen het BAS als beroepsinstantie. Nu is het echter opnieuw de Disciplinaire Raad die bevoegd is. Een kakofonie dus. We zullen ook andere manieren om in beroep te gaan onderzoeken, maar we gaan zeker beroep aantekenen."

Poll: Moet de wedstrijd worden herspeeld?

TAGS  I  Anderlecht  I  Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024