Pijnlijk nieuws bij Anderlecht na zwakke prestatie van Kasper Schmeichel: 'Hij staat op vertrekken'

Pijnlijk nieuws bij Anderlecht na zwakke prestatie van Kasper Schmeichel: 'Hij staat op vertrekken'
Maandag 22 januari 2024 - 15:00   I   door Redactie

Maxime Dupé, de huidige tweede doelman van Anderlecht, lijkt op weg naar OGC Nice. Hij zal Anderlecht in dat geval dus al na enkele maanden weer verlaten.

Deze ontwikkeling volgt op de mindere prestaties van Kasper Schmeichel bij Anderlecht, waardoor de keepersdiscussie binnen de club opnieuw oplaaide.

Dupé, die Anderlecht afgelopen zomer transfervrij van Toulouse overnam, voelt zich ongelukkig met zijn tweede plaats achter Schmeichel. Dat weet Het Nieuwsblad.

Dupé, die eerder drie jaar voor Toulouse speelde en daar successen boekte, waaronder het winnen van de beker, kwam aanvankelijk als eerste keus bij Anderlecht. Zijn positie werd echter onzeker na de komst van Schmeichel, voormalig Premier League-kampioen met Leicester, die zijn contract bij OGC Nice had laten ontbinden.

Na een fout in een wedstrijd tegen KV Kortrijk, koos trainer Brian Riemer voor Schmeichel als eerste keeper. OGC Nice, de vorige club van Schmeichel, zou een contract tot 2026 klaar hebben liggen voor Dupé.

Hij zou daar de concurrentie aangaan met Marcin Bulka. Anderlecht, dat eerst een vervanger wil vinden, plant Dupé in te zetten in de aanstaande bekerwedstrijd tegen Union.

Poll: Had Anderlecht beter Schmeichel niét gaan halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Maxime Dupé  I  Kasper Schmeichel

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024