Wordt Anderlecht-Genk herspeeld? Frank De Bleeckere reageert duidelijk

Wordt Anderlecht-Genk herspeeld? Frank De Bleeckere reageert duidelijk
Zaterdag 30 december 2023 - 09:00   I   door Redactie

Tijdens Racing Genk-Anderlecht werd een omstreden beslissing genomen door de VAR. Na het missen van een strafschop door Genk, scoorde Yira Sor in de rebound, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat hij te vroeg in de grote baklijn stond.

Opmerkelijk genoeg waren ook Anderlecht-spelers te vroeg de zestien ingegaan, wat normaal tot een herneming van de strafschop zou leiden. In plaats daarvan kreeg Anderlecht een vrije trap, een beslissing die het Professional Refereeing Department (PRD) later als een fout erkende.

Genk diende hierop een klacht in om de match te herspelen. Frank De Bleeckere, woordvoerder van het PRD, bevestigt dat er een procedure loopt en dat er daarom geen voorafgaande communicatie kon zijn.

"De klacht wordt nu behandeld op 5 januari, dan zal iedereen gehoord worden", aldus De Bleeckere. Hij erkent ook de recente fouten in de arbitrage: "Wij zien dat niet graag. Onze scheidsrechters en wij zijn ons er zeer van bewust dat we in de fout zijn gegaan. We moeten ons herpakken."

Poll: Vind jij dat het moet herspeeld worden?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Frank De Bleeckere

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024