Het gaat de verkeerde richting uit: Opstand tegen Marc Coucke

Het gaat de verkeerde richting uit: Opstand tegen Marc Coucke
Donderdag 28 december 2023 - 20:00   I   door Redactie

Anderlecht-eigenaar Marc Coucke (58) plant de bouw van ongeveer 200 appartementen aan de rand van Durbuy, wat lokale bewoners verdeeld laat.

Pascal Denaeyer (47), werkzaam in een brasserie, zegt ion Het Nieuwsblad: “Daar, tussen de bomen, staan ook al meer dan honderd vakantiehuizen." Hij wijst erop dat Coucke al veel eigendommen heeft in de regio.

Het project van Coucke, dat nog vergund moet worden, zou in fasen over twintig jaar worden uitgevoerd, inclusief een waterzuiveringsstation. Dit is onderdeel van Couckes investeringen in Durbuy sinds 2016, waaronder het vijfsterrenhotel Le Sanglier des Ardennes en het avonturenpark Adventure Valley.

Bewoners ervaren een toename van Vlaamse toeristen en een vermindering van de lokale gemeenschap. Gaston Sonck (77), een lokale handelaar, vindt de veranderingen positief en beschrijft Coucke als een "sympathieke man". Echter, Nicole Winters (84), een langdurige inwoner, uit haar zorgen: "Een stad zonder bewoners, is een dode stad."

Burgemeester Philippe Bontemps (Les Engagés) benadrukt dat het project in afwachting is van verdere studies en goedkeuringen. Hij is blij met de investeringen in de regio, maar de gemeenschap blijft verdeeld over de groeiende invloed van Coucke in Durbuy.

Poll: Begrijp je de frustratie in Durbuy tegenover Coucke?

TAGS  I  Marc Coucke

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024