"Vuil spelletje" van Tedesco met Courtois onthuld: "Onbegrijpelijk"

Vrijdag 22 december 2023 - 14:00   I   door Redactie

Niet iedereen staat achter bondscoach Domenico Tedesco in de zaak rond Thibaut Courtois. Peter Vandenbempt is van mening dat de bondscoach in de fout gaat.

"Denkt u dat hij bij de nationale ploeg de voorbije jaren de enige is geweest die extra aandacht nodig had?", aldus Vandenbempt over Courtois in Het Nieuwsblad.

"Vraag eens na hoeveel eieren er onder Kevin De Bruyne gelegd zijn ten tijde van het EK in Frankrijk en hoeveel gezalf er in Qatar nodig was om zijn humeur onder controle te houden."

"Als Tedesco het principe huldigt van ‘iedereen gelijk voor de wet’, dan heeft hij het nog niet begrepen. Of denkt u dat de (bonds)coaches van Ronaldo of Mbappé en Manuel Neuer of Iker Casillas er ook zo over dachten?"

"Courtois begrijpt in die zin niet waarom Tedesco in de week voor Oostenrijk niet één keer uitgebreid met hem heeft gepraat", vervolgt Vandenbempt. "Wel, ik ook niet. Dat een coach in zo’n periode niet één keer van gedachten wisselt met een van zijn sleutelspelers, is echt niet normaal."

"Dat Tedesco in Estland niet wilde liegen over de ware reden voor het forfait van Courtois vond ik destijds heel goed", gaat Vandenbempt verder.

"Maar als intussen blijkt dat de inhoud van het gesprek bewust via de entourage van Tedesco bij een Duitse journalist van The Athletic belandt en vervolgens bij de Belgische media om nadien Courtois vol in de wind te kunnen zetten, dan is dat veeleer een vuil spelletje."

Poll: Wie steun jij?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Thibaut Courtois  I  Rode Duivels

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024