'Zidane haalt meteen ster van Real Madrid als coach van Manchester United'

'Zidane haalt meteen ster van Real Madrid als coach van Manchester United'
Zaterdag 11 november 2023 - 14:00   I   door Redactie

Zinédine Zidane, de voormalige coach van Real Madrid, is in beeld kunnen zijn om Erik ten Hag op te volgen als coach van Manchester United. Deze wending komt te midden van toenemende druk op Ten Hag na een reeks slechte resultaten.

Jadon Sancho, die naar verwachting in januari Manchester United zal verlaten na een publieke ruzie met zijn manager, zou vervangen kunnen worden door een ster van Real Madrid, als Zidane de leiding neemt over het team.

Manchester United bevindt zich momenteel onderaan hun Champions League-groep met slechts één overwinning uit vier wedstrijden. Dit volgt na een verrassende 4-3 nederlaag tegen FC Kopenhagen, ondanks een 2-0 voorsprong voordat Marcus Rashford een rode kaart kreeg.

Zidane, die sinds 2021 niet meer als trainer actief is geweest na zijn tweede termijn bij Real Madrid, zou met zijn aanstelling bij United zijn debuut maken in de Premier League, zowel als speler als coach. Zidane heeft nog steeds veel bondgenoten bij Real Madrid, waaronder aanvaller Rodrygo. Rodrygo werd door Zidane geprezen nadat hij zijn eerste senior hattrick scoorde tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray in 2019. Zidane zei destijds dat hij blij was met Rodrygo omdat hij goed speelde wanneer hij de kans kreeg, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht.

1 miljard

Rodrygo, die eerder dit jaar sterk gelinkt werd aan Liverpool, heeft onlangs zijn contract bij Real Madrid verlengd tot 2028, met een nieuwe ontsnappingsclausule van maar liefst 1 miljard europ. Echter, een hereniging met Zidane, vooral als de huidige Real Madrid-coach Carlo Ancelotti volgende zomer zou vertrekken, zou Rodrygo kunnen overhalen om een overstap naar Old Trafford te overwegen, mits er een aantrekkelijk bod wordt gedaan.

Poll: Zou Zidane een goeie coach voor Man United zijn?

TAGS  I  Real Madrid  I  Zinédine Zidane  I  Manchester United  I  Rodrygo

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024