Enorme boost voor bondscoach Tedesco: Rode Duivel keert terug

Enorme boost voor bondscoach Tedesco: Rode Duivel keert terug
Vrijdag 10 november 2023 - 11:00   I   door Redactie

Na een periode van blessureleed is er eindelijk positief nieuws vanuit het kamp van de Rode Duivels: Koen Casteels is fit verklaard en zal naar verwachting deel uitmaken van de selectie die Domenico Tedesco vrijdagmiddag bekend zal maken voor de aanstaande interlands.

België, dat zich opmaakt voor een oefenwedstrijd tegen Servië op 15 november in het Koning Boudewijnstadion, gevolgd door de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan vier dagen later, kan weer rekenen op de ervaren keeper. Casteels, die sinds 7 oktober vanwege een buikspierblessure geen wedstrijden heeft gespeeld voor zijn club VfL Wolfsburg, is door zijn clubcoach Niko Kovac fit verklaard voor de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op vrijdagavond.

Deze tijdige terugkeer is een aanzienlijke opsteker voor de nationale ploeg, vooral omdat eerste keuze Thibaut Courtois kampt met een zware blessure, waardoor Casteels nu als de voor de hand liggende nummer één wordt beschouwd. De doelman, die in tien jaar als international slechts zeven caps verzamelde, zal hopen zijn internationale speeltijd te verhogen nu hij opnieuw in aanmerking komt voor de nationale selectie.

In oktober werd Casteels tijdens de interlands tegen Oostenrijk en Zweden vervangen door Matz Sels, terwijl Arnaud Bodart en Thomas Kaminski, die recentelijk indruk heeft gemaakt bij Luton Town in de Premier League, de overige doelmannen in de selectie waren.

Poll: Kunnen de Rode Duivels op het EK ver geraken met Casteels in doel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Koen Casteels  I  Wolfsburg

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024