'Thibaut Courtois heeft heel slecht nieuws te melden aan Domenico Tedesco'

'Thibaut Courtois heeft heel slecht nieuws te melden aan Domenico Tedesco'
Zaterdag 04 november 2023 - 10:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois blijft verwikkeld in een conflict met bondscoach Domenico Tedesco, zonder uitzicht op een spoedige oplossing. Vier maanden na het voorval, waarbij Courtois weigerde af te reizen voor een EK-kwalificatiewedstrijd in Estland, is de kloof nog steeds niet gedicht.

Courtois voelde zich niet gerespecteerd nadat hij in een eerdere match tegen Oostenrijk niet de aanvoerdersband had ontvangen, een gevoel versterkt door de openbaarmaking door Tedesco van een privégesprek.

Inspanningen van de voetbalbond, inclusief twee bezoeken van technisch directeur Frank Vercauteren aan Madrid, hebben het tij niet kunnen keren. De situatie werd verder gecompliceerd door een ernstige knieblessure van Courtois op 10 augustus, wat hem voor minstens zes maanden buitenspel zet.

Tedesco stuurde een bericht om steun te betuigen aan Courtois, die echter onbeantwoord bleef. Ondanks het uitblijven van communicatie, toont Tedesco begrip voor de situatie van de doelman. Toch ziet Het Nieuwsblad het somber inzak een verzoening. De entourage van Courtois liet een tijd geleden al weten met het verhaal naar buiten te komen, maar daar blijft het op wachten.

Poll: Kan Courtois beter wegblijven bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Thibaut Courtois

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024