Woeste Stijn Stijnen en Hein Vanhaezebrouck in de clinch: "Onwaarschijnlijk!"

Woeste Stijn Stijnen en Hein Vanhaezebrouck in de clinch:
Woensdag 01 november 2023 - 22:25   I   door Redactie

Na de bekerwedstrijd tussen Patro Eisden en AA Gent (1-3) liet coach Stijn Stijnen zijn ongenoegen blijken over de 1-2 van Tarik Tissoudali. Volgens de trainer van Patro Eisden was het hands van de Gent-spits.

"Onwaarschijnlijk dat hier geen VAR is", aldus een woeste Stijnen tegen Sporza. De beelden bieden geen uitsluitsel, maar Stijnen is resoluut: "De 1-2 was een zuivere handsbal - Tissoudali gaf het zelfs toe. We worden hier belazerd."

De match werd verder gekenmerkt door een opvallend aantal van 15 gele en 3 rode kaarten (stafleden inbegrepen), wat Stijnen doet twijfelen aan de ernst van de arbitrage: "De scheidsrechter had niet eens de persoonlijkheid om rustig te blijven. Dit zijn beslissende momenten", betoogt hij, kritisch over het ontbreken van de VAR in deze fase van de Croky Cup.

Aan de andere kant sprak Gent coach Hein Vanhaezebrouck zich uit over de harde speelstijl van Patro Eisden: "Ze waren een stevige ploeg", merkte hij op. "Ze hebben Hong wel vijf keer neergehaald. We moesten slim zijn en niet reageren op hun provocaties." Vanhaezebrouck suggereerde dat de agressieve tactiek van Patro ook vanaf de bank werd gestimuleerd en benadrukte het belang van mentale discipline om kalmte te bewaren te midden van de tumult.

Poll: Had Patro meer verdiend?

TAGS  I  Stijn Stijnen  I  Hein Vanhaezebrouck  I  AA Gent  I  Patro Eisden

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024