Verhaeghe en co. laten het er niet bij en stappen naar rechtbank: “Dat is niet gebeurd!”

Verhaeghe en co. laten het er niet bij en stappen naar rechtbank: “Dat is niet gebeurd!”
Dinsdag 31 oktober 2023 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge is het niet eens met de coronaschikking die onlangs getroffen werd door de Pro League met de tv-rechtenhouders.

Telenet, Proximus en VOO krijgen nog een stevige schadevergoeding voor de stop van de competitie in 2020, door corona. Club werd kampioen, maar niet iedereen was blij dat de competitie stilgelegd werd. De rechtenhouders - die na 29 speeldagen geen matchen meer konden uitzenden - berekenden dat ze door de stopzetting 16 à 20 miljoen euro mislopen hebben.

Daarvoor heeft de Pro League nu dus een schikking met hen getroffen. Club is het weliswaar niet eens met die beslissing, dat valt te lezen in De Tijd. Onderaan de jaarrekening van Club vonden ze de volgende passage: “Dit minnelijk akkoord en de doorrekening van de kosten ervan aan de leden van de Pro League, waaronder Club, werd door de algemene vergadering van de Pro League goedgekeurd.”

“Wij zijn het evenwel niet eens met deze stemming en zullen ons hier juridisch tegen verweren”, verklaren ze bij blauw-zwart. “Bij de stopzetting van de competitie in 2020 hebben wij — als een van de enige clubs — al een solidariteitsbijdrage van meer dan 1,6 miljoen euro betaald. Dat was veel meer dan de andere clubs die toen hebben bijgedragen.

Pineut

“Indien we instemmen met de huidige afwikkeling gaan we opnieuw meer moeten betalen dan de andere ploegen (de kampioen krijgt meer tv-geld, en zal het meeste weer moet afstaan, red.), terwijl wij in 2020 al een significante bijdrage betaald hebben”, sluiten ze af. “We vinden dat er minstens rekening moet gehouden worden met onze solidariteitsbijdrage. Dat is niet gebeurd!”

Poll: Snap jij dat Club deze schikking aanvecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Pro League

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024