Ophef met Hein Vanhaezebrouck leidt tot ontslag bij AA Gent

Ophef met Hein Vanhaezebrouck leidt tot ontslag bij AA Gent
Maandag 23 oktober 2023 - 18:37   I   door Redactie

Hoofdscout Samuel Cárdenas (28) heeft AA Gent verlaten vanwege ontevredenheid over het verloop van de afgelopen transferzomer. Dit vertrek komt niet als een grote verrassing, gezien de openlijke conflicten tijdens de vorige transferperiode tussen Cárdenas en coach Hein Vanhaezebrouck. Dat meldt HLN.

Vanhaezebrouck nam steeds meer controle over het transferbeleid, waardoor Cárdenas het gevoel had zijn stempel niet te kunnen drukken. Daarnaast ergerde hij zich aan de invloed van makelaar Mogi Bayat op bepaalde transfers.

Cárdenas uitte publiekelijk zijn twijfels over de transfer van Omri Gandelman en noemde het "honderd procent een transfer van Vanhaezebrouck." Dit leidde tot interne spanningen en verzwakte de relatie tussen de scout en de coach. Cárdenas verlaat AA Gent na drie jaar, waarin hij eerst als datascout en later als hoofdscout werkte.

Moeizame werking

Zijn vertrek volgt op eerdere vertrekken van Tim Matthys en Peter Verbeke, die vergelijkbare problemen ondervonden in hun scoutingrollen bij de club. De wisselwerking tussen de technische staf en de scoutingafdeling verliep moeizaam, ondanks eerdere succesvolle transfers.

Poll: Is dit een groot verlies voor AA Gent?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Samuel Cardenas  I  AA Gent

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024