Jonathan Legear voorspelt waar zijn ex-club Anderlecht dit seizoen eindigt

Jonathan Legear voorspelt waar zijn ex-club Anderlecht dit seizoen eindigt
Vrijdag 20 oktober 2023 - 16:30   I   door Redactie

Jonathan Legear, voormalig smaakmaker van RSC Anderlecht, kijkt met een positieve blik naar de terugkeer aan de top van paars-wit. Al is het uiteraard nog pril.

Legear merkt bij RTBF op dat het team nu veel ervaring heeft, wat vorig seizoen ontbrak. Hij is van mening dat de ploeg de punten verdient die ze hebben op basis van hun spel en resultaten, hoewel hij niet altijd overtuigd is dat ze de beste ploeg op het veld zijn.

In tegenstelling tot de jaren van Vincent Kompany, waar lege schatkisten de leiding van de club dwongen om in te zetten op jeugdspelers, merkt Legear nu op dat er een vorm van synergie is gevonden tussen jeugd en ervaring. Hij stelt dat ze het juiste evenwicht hebben gevonden tussen jonge spelers (Leoni, Stroeykens, Debast of Sardella) en ervaren spelers die de jongeren kunnen bijsturen als de zaken niet goed gaan. Volgens Legear hebben ze de juiste keuzes gemaakt na jaren van tegenslag waarin ze geen rendement op hun investering kregen.

Titel

Of Anderlecht ook de titel kan pakken, durft Legear niet zeggen. "Het is te vroeg om dat te zeggen. Ze moeten bij de eerste zes eindigen. Maar kijk naar Union, zij zouden twee keer op rij kampioen verdiend hebben, en ze zijn beide keren mislukt. Anderlecht zal waarschijnlijk in de top vier eindigen, maar voorspellen wie de potentiële kampioen wordt, is te lastig vóór maart."

Poll: Denk jij dat Anderlecht in de top vier eindigt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jonathan Legear

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024