Pro League neemt extra maatregelen na aanslag in Brussel

Pro League neemt extra maatregelen na aanslag in Brussel
Vrijdag 20 oktober 2023 - 14:00   I   door Redactie

Lorin Parys, CEO van de Pro League, heeft aangegeven dat het verhoogde dreigingsniveau 3 in België, dat volgde op de terreuraanslag in Brussel op maandagavond, naar verwachting slechts een minimale impact zal hebben op voetbalsupporters.

Hij benadrukte dat de Pro League voortdurend in contact staat met de nationale en lokale veiligheidsdiensten. Parys verklaarde aan VTM NIEUWS dat er meer zichtbare politie aanwezig zal zijn in en rondom de stadions, vooral bij risicovolle wedstrijden.

Als voorbeeld noemde hij de thuiswedstrijd van RWDM tegen Westerlo op zaterdagavond, waarbij een grotere veiligheidsperimeter rond het stadion zal worden gehanteerd. Ondanks deze maatregelen zal de impact op de supporters minimaal zijn.

Parys wees erop dat de Belgische voetbalclubs en hun fans helaas al ervaring hebben opgedaan met eerdere terreurdreigingen, wat heeft bijgedragen aan de paraatheid en het vermogen om met dergelijke situaties om te gaan. De Pro League en de autoriteiten zullen samenwerken om de veiligheid van de fans te waarborgen en ervoor te zorgen dat het voetbal normaal kan blijven doorgaan.

Poll: Logisch dat er extra maatregelen komen?

TAGS  I  Pro League

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024