Zwaar aangeslagen Refaelov neemt drastisch besluit: "Er worden hier baby's vermoord!"

Zwaar aangeslagen Refaelov neemt drastisch besluit:
Zaterdag 14 oktober 2023 - 10:00   I   door Redactie

Lior Refaelov is terug in België. De 37-jarige Gouden Schoen is gevlucht uit zijn thuisland Israël, waar hij aan de slag was bij Maccabi Haifa.

Omwille van de oorlog is Refaelov nu teruggekeerd naar België. Hij is diep onder de indruk. "Ik zag beelden van een terrorist die uitdrukkelijk vroeg om de camera op hem te richten, omdat hij iemand ging onthoofden. Er worden baby's vermoord, man. Baby's, verdomme", aldus Refaelov in Het Laatste Nieuws. 

"Niemand die had gedacht dat dít nog kon in de moderne wereld. Sinds de Tweede Wereldoorlog, sinds de Holocaust, is er niks meer gebeurd dat ook maar in de buurt komt van deze agressie tegen het Joodse volk", klinkt het.

Refaelov zag geen andere optie dan terugkeren naar België, waar zijn gezin in Wilrijk woont. "Sinds maandagavond ben ik weer in België. Ik wilde niet in Israël blijven. Ik wilde bij Gal zijn, bij de kinderen. De familie van mijn vrouw woont in het zuiden van Israël. Elke nacht liggen ze wakker door loeiende sirenes, moeten ze wéér maar eens naar hun bunker, voor het geval dat er een raket op hun dak landt", zegt hij.

Poll: Word jij aangegrepen door de oorlog in Israël?

TAGS  I  Lior Refaelov

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024