Verontrustende berichten: 'Rode Duivel weigert nog te spelen onder bondscoach Tedesco'

Verontrustende berichten: 'Rode Duivel weigert nog te spelen onder bondscoach Tedesco'
Woensdag 11 oktober 2023 - 16:00   I   door Redactie

Het lijkt erop dat de toekomst van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels onzekerder wordt. Zo is het maar de vraag of de doelman zelf nog wil terugkeren bij de nationale ploeg en ook niet alle spelers staan te springen voor zijn terugkeer.

De spanning begon vier maanden geleden toen Courtois niet opdaagde voor de interland tegen Estland, bewerend dat hij geblesseerd was aan de knie. Echter, er waren twijfels over de ware aard van zijn afwezigheid, vooral omdat hij niet de aanvoerdersband kreeg in het duel tegen Oostenrijk. Dit voorval leidde tot speculatie over zijn relatie met bondscoach Domenico Tedesco.

Enkele dagen geleden uitte Timothy Castagne openlijk kritiek op Courtois, zij het dat hij later de timing en toon van zijn woorden nuanceerde. Desondanks blijft de onvrede binnen de kleedkamer voelbaar.

Twijfelachtig

Yves Taildeman van La Dernière Heure suggereert dat Courtois' terugkeer naar het nationale team steeds twijfelachtiger wordt. Het is onduidelijk in welke mate Courtois bereid is om zich te verontschuldigen en of Tedesco bereid is toegevingen te doen. Sommigen speculeren zelfs of Courtois inmiddels heeft besloten dat hij niet langer wil spelen voor de Rode Duivels zolang Tedesco aan het roer staat.

Het blijft dus afwachten of technisch directeur Frank Vercauteren, aangesteld om te bemiddelen, succes zal boeken in zijn missie om de gespannen situatie te verhelpen. Deze kwestie blijft de aandacht trekken en werpt een schaduw over elke interlandperiode. De toekomst van Courtois bij de Rode Duivels lijkt allesbehalve zeker.

Poll: Vind jij dat Courtois nog kan terugkeren bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Domenico Tedesco

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024