Ex-ref Serge Gumienny laat weten of doelpunt van Standard tegen Club geldig was

Ex-ref Serge Gumienny laat weten of doelpunt van Standard tegen Club geldig was
Maandag 09 oktober 2023 - 13:00   I   door Redactie

Er is al heel wat inkt gevloeid over het eerste doelpunt van Standard tegen Club Brugge. Merveille Bokadi kopte het leer heerlijk binnen, maar de vraag is of hij buitenspel stond. De VAR bekeek de beelden minutenlang, maar kon geen oordeel vellen. De lijnen stonden te dicht bij elkaar.

Volgens oud-scheidsrechter Serge Gumienny werd het doelpunt evenwel terecht toegekend. "Het zit zo: bij de start van dit seizoen hebben de scheidsrechters gezegd dat een doelpunt enkel afgekeurd zal worden voor buitenspel wanneer iemand duidelijk offside staat. Een speler die slechts een teen te ver staat, zal dus niet afgevlagd worden", aldus Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Als we dan kijken naar de VAR-lijn bij die 1-0, kunnen we op basis daarvan niet concluderen dat Bokadi duidelijk buitenspel staat", gaat Gumienny verder. "De twee lijnen overlappen elkaar zelfs. Dus is dit doelpunt terecht goedgekeurd."

Achteraf kwam er vanuit Brugse zijde enorm veel kritiek op dat doelpunt. Dat ook Moussa Djenepo na een ingreep op Andreas Skov Olsen niet met rood bestraft werd, zorgde alleen maar voor méér frustraties bij Club Brugge. Blauw-zwart verloor bovendien ook nog eens met 2-1.

Poll: Kan jij je vinden in de uitleg van Gumienny?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Serge Gumienny

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024