Bondscoach Tedesco geeft bizarre uitleg voor het niet selecteren van Vermeeren

Bondscoach Tedesco geeft bizarre uitleg voor het niet selecteren van Vermeeren
Vrijdag 06 oktober 2023 - 14:00   I   door Redactie

Arthur Vermeeren werd dus niet geselecteerd door bondscoach Domenico Tedesco voor de aankomende interlands. Het had leuk geweest voor de Antwerp-middenvelder om eindelijk eens te kunnen proeven van de nationale ploeg, maar dat gaat dus niet door.

Tedesco heeft daar zelf toch wel een vreemde verklaring voor. "Vermeeren is niet het profiel dat ik nu nodig acht", citeert Het Nieuwsblad Tedesco. "Hij is een ander soort speler. Hij staat wel dicht bij de Rode Duivels. Ik zag hem tegen Shakhtar. Ik was daar niet voor hem want ik ken hem goed genoeg. Hij wordt ooit Rode Duivel, daar ben ik zeker van. Ik ga met hem praten want ik kan aannemen dat hij teleurgesteld is dat hij er niet bij is en zijn collega wel."

Mandela Keita, de ploeggenoot van Vermeeren bij Antwerp, is er dan weer wel bij. "We hebben fysieke power nodig in het middenveld. Daarom is de keuze voor Keita. Siquet valt af. Dan verwacht je Saelemaekers terug maar hij is nog niet in de juiste vorm."

Tielemans

Ook Youri Tielemans, die toch niet altijd speelt bij Aston Villa, blijft het vertrouwen behouden van de bondscoach. "Tielemans speelde 90 minuten bij Aston Villa in Europa. Hij speelt dus genoeg. Spelers van clubs die niet Europees spelen, spelen ook maar 90 minuten. Net als Youri dus. Daarom is hij erbij. Ik kijk niet alleen naar de speelminuten", klinkt het.

Poll: Begrijp je de uitleg van Tedesco?

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024