‘Anderlecht ontsnapt tegen Mazzu en co. aan rode kaart én afgekeurd doelpunt’

‘Anderlecht ontsnapt tegen Mazzu en co. aan rode kaart én afgekeurd doelpunt’
Maandag 28 augustus 2023 - 08:30   I   door Redactie

Zondag was paars-wit de enige topploeg die in actie kwam in de Jupuler Pro League. Anderlecht wist met 2-1 te winnen van Charleroi en staat nu aan kop van het klassement.

Het eerste doelpunt was er eentje van Theo Leoni, maar volgens Wesley Sonck had dat afgekeurd moeten worden. “Eigenlijk is dit doelpunt niet geldig… Raman staat tijdens de inworp gewoon in het veld, hij gooit in met één voet tussen de lijnen!”

“Hoe jammer het ook is voor Leoni, dit had niet mogen tellen. Als de regels van de wet worden gevolgd, moet het doelpunt afgekeurd worden”, aldus Sonck bij DAZN. Volgens René Vandereycken zijn ze dan weer aan een rode kaart ontsnapt.

In de eerste helft kwam Charleroi-doelman Hervé Koffi zéér ver uit zijn doel een aantal gewaagde tackles uitvoeren (KIJK HIER). Achteraf riepen de Anderlecht-fans allemaal om rood, maar Vandereycken is het daar bij Het Nieuwsblad niet met eens.

Uitsluiting

“Ik vond de tackle van Koffi géén rode kaart... Hij gaat inderdaad op een agressieve manier naar de bal toe, maar hij raakt Dolberg niet. Doordat Dolberg omhoog springt, lijkt het gewoon spectaculair”, verklaart hij. "Ook bij Rits (de tweede tackle, red.) lijkt het spectaculair, omdat hij over de bal spring.”

Koffi verdiende volgens Vandereycken dus géén rode kaart, maar een RSCA-speler wél: “Die fout van Diawara iets later in de eerste helft, dát vond ik dan wel weer een rode kaart. Een speler van dat niveau moet zich daar toch kunnen inhouden? Hij kon zijn voet nog terugtrekken!”

Poll: Zal Anderlecht meestrijden om de titel?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024