Deila zorgt echt voor onenigheid bij Club: "Dié speler roep ik naar mijn bureau"

Deila zorgt echt voor onenigheid bij Club:
Vrijdag 18 augustus 2023 - 10:00   I   door Redactie

Het is een beetje een cultuurschok hoe Ronny Deila de dingen verandert bij Club Brugge in vergelijking met de voorbije jaren.

Want de Noorse trainer heeft zo zijn principes waar hij niet van afwijkt. En dat zullen de spelers geweten hebben. "Jongens die negatieve energie verspreiden, zijn niet welkom", waarschuwt hij zijn spelerskern in Het Nieuwsblad

"Iedereen weet exact waar hij staat en moet daar ook mee kunnen omgaan. Het is ook niet zo dat er geen perspectieven zijn - het kan snel veranderen. Bovendien is speler nummer twintig even veel waard voor mij als nummer één. Sterker nog: ik denk dat die zelfs méér aandacht krijgen."

Al zullen er natuurlijk altijd Irritaties opduiken, dat beseft Deila als geen ander. Maar daar heeft hij ook een methode voor."Als ik merk dat iemand me niet meer in de ogen kan kijken, zit het niet goed. Zo een speler roep ik naar mijn bureau."

Kletteren

"We moeten voorkomen dat zoiets ettert", vervolgt hij. "Ik ga dan de confrontatie aan. Dat is goed, onenigheid, want het maakt ons beter. In de staf is het niet anders. Het mag kletteren." De spelers weten waar ze aan toe zijn.

Poll: Vind je dit een goede aanpak van Deila?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024