Belgen houden adem in: Bijzonder slecht nieuws over De Bruyne doet natie huiveren

Belgen houden adem in: Bijzonder slecht nieuws over De Bruyne doet natie huiveren
Zaterdag 12 augustus 2023 - 08:00   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco is zich momenteel aan het voorbereiden op de interlands van volgende maand tegen Azerbeidzjan en Estland.

Maar dat verloopt zeker niet van een leien dakje. Hij maakt zich namelijk grote zorgen om zijn drie grote vedetten. Dat Thibaut Courtois maanden in de lappenmand ligt, weet je natuurlijk al. Rond Romelu Lukaku bestaan de zorgen dan weer op de transfermarkt.

De spits heeft nog steeds geen nieuwe ploeg en zal opnieuw zónder voorbereiding aan het seizoen moeten beginnen. En dan is er nog Kevin De Bruyne… Vincent Kompany zag hem vrijdagavond het veld al na twintig minuten - noodgedwongen - verlaten.

Meteen na de match pakte trainer Pep Guardiola uit met een update over zijn poulain. KDB is hervallen in de blessure die hij tijdens de Champions League-finale opliep: “Het is een blessure op dezelfde plaats als tijdens de finale… Hij zal een tijdje onbeschikbaar zijn.” Slecht nieuws dus voor Tedesco en de rest van België. 

Probleem

“Dit is een probleem. We moeten met het medische team nadenken wat er gebeurd is… Kevin voelde zich goed en speelde goed”, aldus Guardiola bij Sky Sport. “Misschien had hij niet aan de wedstrijd moeten beginnen, maar dit had ook kunnen gebeuren in de vijftigste of zeventigste minuut." Er wordt verwacht dat hem een (maanden)lange revalidatie te wachten staat. 

Poll: Zullen de Duivels zich kwalificeren voor het EK van 2024?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024