‘Simon Mignolet neemt na rampzalige gebeurtenis belangrijke beslissing over toekomst’

‘Simon Mignolet neemt na rampzalige gebeurtenis belangrijke beslissing over toekomst’
Donderdag 10 augustus 2023 - 17:00   I   door Redactie

Simon Mignolet (35) heeft bij Club Brugge nog een contract tot medio 2026, wanneer hij 38 zal zijn. De doelman nadert dus stilaan het einde van zijn carrière.

Donderdag kreeg hij - net als de rest van België - het nieuws mee dat er zich een drama heeft plaatsgevonden voor Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid heeft zijn een zware blessure opgelopen aan zijn kruisbanden en zal een half jaar buiten strijd zijn. En dat heeft natuurlijk ook grote gevolgen voor de Rode Duivels.

Bondscoach Tedesco moet voor de komende interlands een vervanger voor Courtois aanduiden. En dat zou zomaar Club-doelman Mignolet kunnen worden, want hij liet bij de aankondiging van zijn pensioen de deur voor een comeback op een kier staan: “Als er heel veel blessures of problemen zijn, mogen ze me altijd bellen.”

En volgens Het Nieuwsblad denkt Mignolet er nog steeds zo over: “In de omgeving van de keeper van Club Brugge valt te horen dat ook nu de nood hoog is een terugkeer allerminst uitgesloten is. Al zal de voetbalbond dan wel de eerste stap moeten zetten. Vervolgens zal Mignolet de situatie bekijken.”

Alternatieven

Maar Mignolet is natuurlijk niet de enige doelman die in aanmerking komt om de rol van Courtois over te nemen. Tedesco kan onder meer beroep doen op Matz Sels en Koen Casteels, maar mogelijk ook op de jonge KRC Genk-doelman Maarten Vandevoordt: “De bal ligt nu in het kamp van de bondscoach.”

Poll: Wie moet Tedesco aanduiden als vervanger voor Courtois?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024