Beschaamd RSC Anderlecht stelt zwaar teleur in Brusselse derby tegen Union

Vrijdag 28 juli 2023 - 22:41   I   door Redactie

Heel Brussel keek reikhalzend uit naar de seizoensopener. Anderlecht ging op bezoek bij stadsgenoot Union. De paars-witte fans waren bijzonder hoopvol na een mooie overwinning tegen Ajax in de voorbereiding.

Union-Anderlecht 2-0

Maar Anderlecht werd al snel met zijn voeten op de grond gezet. De recordkampioen kon in de eerste helft amper een kans versieren, Union was heer en meester. De thuisploeg trok dan ook oververdiend met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Na de onderbreking schreven we verder aan hetzelfde verhaal.

Anderlecht had iets meer balbezit, maar kon nog steeds nauwelijks kansen bij elkaar spelen. Meer zelfs: paars-wit kon vrijdagavond pas in de 88ste minuut een eerste schot tussen de palen afleveren. Toch best beschamend. Union verdubbelde de score in de toegevoegde tijd vanop de stip, na een VAR-interventie.

Volgende week zondag neemt Anderlecht het op tegen landskampioen Antwerp, wat na deze wanprestatie geen pretje belooft te worden. Union trekt dan weer naar Sclessin voor een confrontatie met het Standard van Carl Hoefkens.

Doelpuntenmakers:

30' Eckert 1-0, 90+7' Puertas 2-0 (pen)

Poll: Wat zal Anderlecht dit seizoen doen?