‘Dít is de kans dat jouw favoriete Pro League-club de nieuwe kampioen wordt’

‘Dít is de kans dat jouw favoriete Pro League-club de nieuwe kampioen wordt’
Maandag 17 juli 2023 - 18:30   I   door Redactie

De Belgische eersteklassers proberen er stuk voor stuk voor te zorgen dat ze er meteen staan wanneer het nieuwe seizoen op gang getrapt wordt. Het belooft weer een spannende strijd om de titel te worden.

Belgian Football Stats heeft een ferme inspanning geleverd en heeft zich beziggehouden met alle Belgische bookmakers te bestuderen. Het Twitter-account verzamelde een pak cijfers en daaruit blijkt dat Club Brugge de grote titelfavoriet is.

Ze hebben volgens de bookmakers bijna 30 procent kans om zich komend seizoen tot kampioen te kronen. Antwerp volgt in hun zog met iets meer dan 23 procent, vicekampioen KRC Genk is een mooie derde met ongerveer 18 procent.

AA Gent en Union maken beiden net geen tien procent kans en mogen zich allicht dus ook opmaken voor play-off 1. Anderlecht staat trouwens zesde in de rangschikking met vier procent kans op de titel. Hieronder kan je de procentuele titelkansen van iedere JPL-club bekijken.

Poll: Wie zal er volgens jou kampioen worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  RWDM

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024