Francky Dury wijst bij Club Brugge naar Ronny Deila voor 'probleem' Vanaken

Francky Dury wijst bij Club Brugge naar Ronny Deila voor 'probleem' Vanaken
Zondag 09 juli 2023 - 08:30   I   door Redactie

Iedereen heeft het ondertussen wel door dat Club Brugge met Ronny Deila als trainer een compleet nieuw gaat inslaan. En dat zal zich laten voelen.

De Krant van West-Vlaanderen kaartte daarbij een probleem aan. Het weekblad merkt op dat Ronny Deila zijn voetbal omschrijft als ‘heavymetalvoetbal’, met hoge pressing en snel in de zone van de waarheid verschijnen. En stelt meteen stilist en virtuoos Hans Vanaken, misschien niet in dat systeem past.

Francky Dury mocht het antwoord geven en wees voor dat probleem naar de Noorse trainer: “Als coach moet je ervoor zorgen dat iedere speler een maximum aan rendement heeft." En voor het gewezen icoon van Zulte Waregem moet Vanaken dus niet voor zijn plaats vrezen.

"Voor mij is Vanaken incontournable", benadrukt Dury. "Hij steekt er al jaar en dag bovenuit in de Belgische competitie. Het is een speler die zich altijd vrijloopt, die een uitstekende pass in zich heeft en die bovendien in de box komt als de bal voor doel wordt gegooid."

Eigenschappen

En waarschuwt hij Deila nog eens om het probleem op te lossen nog voor het zich echt op het veld kan stellen. "Het is aan de coach om ervoor te zorgen dat die goede eigenschappen van Vanaken ook aan bod kunnen komen in dat 'heavymetalvoetbal'."

Poll: Wiens verantwoordelijkheid is het volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024