Wesley Sonck geshockeerd door misdaad van één van zijn jeugdinternationals

Wesley Sonck geshockeerd door misdaad van één van zijn jeugdinternationals
Donderdag 06 juli 2023 - 20:00   I   door Redactie

Wesley Sonck is naast analist ook trainer van de Belgische U18 en daar is hij best trots op. Maar nu even niet meer.

Want volgens het medium Malta Today is één van zijn spelers - wiens naam niet werd vrijgegeven - opgepakt voor de verkrachting van een 17-jarig Frans meisje in Malta. De jeugdinternational was daar samen met vier Brusselse vrienden op vakantie.

Maar het draaide dus uit op een schokkende misdaad. Het meisje zou verkracht geweest zijn door één van de vijf die tevens haar ex is. Terwijl de 17-jarige international en de drie anderen alles filmden. De 16-jarige jongen die samen was met het meisje werd vernederd en in elkaar geslagen. 

Het vijftal werd afgelopen maandag tegengehouden in de luchthaven terwijl ze het land probeerden te verlaten. De voetballer bekende onmiddellijk en werd meteen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar. De andere vier deden dat niet en moeten hun (zwaardere) straf nog krijgen.

Straf

Het valt nu af te wachten hoe Sonck en de Belgische voetbalbond met dit voorval zullen omgaan. Maar licht zal hier toch niet overgegaan kunnen worden. De bond gaat er immers prat op dat voetballers naast hun sportieve plichten ook een voorbeeldfunctie moeten uitdragen.

Poll: Vind je dat de bond de speler nog moet oproepen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  U19  I  Club Brugge  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024