'Gheysens komt belofte niet na en stelt kapitaalverhoging bij Antwerp nu uit'

'Gheysens komt belofte niet na en stelt kapitaalverhoging bij Antwerp nu uit'
Woensdag 05 juli 2023 - 21:03   I   door Redactie

Er is de laatste tijd heel wat te doen over de financiële zorgen van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Niet alleen bij Ghelamco, maar ook bij Antwerp.

Want De Tijd meldt nu dat Gheysens de beloofde kapitaalverhoging van 47,5 miljoen euro bij de kampioen nog niet heeft uitgevoerd. "De club spreekt over een technisch bankissue, maar wijst er ook op dat de sportieve en economische realiteit er anders uitziet dan bij de toekenning van de licenties."

Het Laatste Nieuws gaat daar verder op in: "De optelsom van die factoren zorgt ervoor dat Gheysens’ geplande kapitaalinjectie dus sowieso lager zal uitvallen dan de 47,5 miljoen die voorzien was."

Concreet wordt de kapitaalverhoging uitgesteld tot na de zomer, wanneer Antwerp weet of het Champions League speelt en de transfermarkt gesloten is. Want er zijn ook nog de verwachte inkomsten van sterkhouders die met een meerwaarde verkocht kunnen worden.

Ghelamco

Bovendien is Antwerp bij het behalen van de Champions League-groepsfase verzekerd van minstens dertig miljoen extra. Dat Gheysens’ bouwbedrijf Ghelamco in geldnood zit heeft volgens de club niets te maken met het uitblijven van de kapitaalinjectie.

Poll: Denk je dat het nog goed komt bij Antwerp?

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024