'Antwerp-voorzitter Paul Gheysens zwaar in de miserie: Eén miljard schulden'

'Antwerp-voorzitter Paul Gheysens zwaar in de miserie: Eén miljard schulden'
Woensdag 05 juli 2023 - 13:00   I   door Redactie

Ondanks het behalen van de dubbel afgelopen seizoen, blijft er bij Antwerp maar slecht nieuws komen over voorzitter Paul Gheysens.

Deze keer is het Het Laatste Nieuws dat stelt dat Ghelamco, de bouwonderneming van Gheysens dringend op zoek is naar centen. "De projectontwikkelaar heeft te lijden onder een mix van tegenvallende omstandigheden in de vastgoedsector en zou snel cash nodig hebben."

En dat is geen understatement. De krant weet immers dat Ghelamco eind vorig jaar een schuld van maar liefst 1,2 miljard euro torste, tegenover een voorraad cash van 22 miljoen. "Dat zorgt voor druk op de ketel", klinkt het.

Daarom dat Gheysens naast obligaties ook naar de verkoop van gronden en gebouwen kijkt om z'n schuldenberg te financieren. Zo kan het snel cash ophalen en de schuldgraad afbouwen. Maar kopers vinden is in de huidige omstandigheden moeilijk. Zeker aan de juiste prijs.

Antwerp

De vrees dat de Antwerp-voorzitter ook de club zou willen verkopen is volgens Gheysens zelf ongegrond. Hij ontkende in dezelfde krant staalhard de insinuaties daaromtrent van het kamp van Tanja Mintjens, de eigenares van de gronden waar de Bosuil op ligt. 

 

 

Poll: Denk je dat de schuldenberg van Ghelamco invloed zal hebben op Antwerp?

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024