Frank Vercauteren en co. duidelijk over Tedesco na Courtois-drama: “Explosief”

Frank Vercauteren en co. duidelijk over Tedesco na Courtois-drama: “Explosief”
Donderdag 22 juni 2023 - 08:00   I   door Redactie

Nu de interlandperiode achter de rug is kunnen de Rode Duivels genieten van een welverdiende vakantie. Thibaut Courtois stapt later deze week nog in het huwelijksbootje.

Voor de match tegen Estland ging de Real-doelman normaal de aanvoerdersband dragen, maar hij verliet de selectie omdat hij zich ondergewaardeerd voelde. Het Laatste Nieuws meldde donderdag dat het nog niet duidelijk is hoe het nu verder moet.

Courtois heeft tijd nodig, maar Tedesco ook: “De bondscoach heeft duidelijk aangegeven dat hij in shock verkeerde.” Toch is er één ding volgens de krant duidelijk: “De manier waarop Tedesco een zeer explosief verhaal heeft aangepakt, wordt wel gewaardeerd binnen de voetbalbond.”

Vercauteren en co. staan helemaal achter de bondscoach: “Tedesco was niet de enige die met verbazing heeft gekeken naar Courtois-gate. De bondstop heeft intern aangegeven helemaal achter Tedesco te staan, en de wijze waarop hij met de media-aandacht is omgegaan.”

Afkoelen

Nu willen Vercauteren en co. de gemoederen vooral laten bedaren: “Wat niet betekent dat de bond de visie van Courtois miskent. Maar op korte termijn zal de bond géén actie ondernemen. De komende weken zullen dienen als een afkoelperiode in een verhit dossier.”

“Eerst moet het stof gaan liggen. Dan pas kan gekeken worden of er plaats is voor water bij de wijn. Op 9 september spelen de Rode Duivels in Azerbeidzjan”, concludeert de krant. Er wordt verwacht dat Vercauteren en co. eisen dat Courtois zijn excuses aanbiedt.

Poll: Sta jij, net als Vercauteren en co., nog helemaal achter de bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024