Bondscoach Tedesco reageert voor het eerst op bom van Courtois: “Beledigd”

Bondscoach Tedesco reageert voor het eerst op bom van Courtois: “Beledigd”
Maandag 19 juni 2023 - 19:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois heeft besloten om de selectie van de Rode Duivels te verlaten. De doelman kwam niet opdagen in Tubeke en reisde niet mee naar Estland voor de EK-kwalificatiewedstrijd.

Inmiddels reageerde de bondscoach voor het eerst bij VTM Nieuws. Daar vertelde hij dat de kwestie over het aanvoerderschap het grootste probleem was: “Samen hadden we beslist dat Romelu kapitein zou zijn tegen Oostenrijk en Thibaut morgen tegen Estland. Dat was voor iedereen oké.”

“Maar na de match wilde Thibaut me plots spreken en zei hij dat hij naar huis ging, omdat hij teleurgesteld was en zich beledigd voelde”, verklaart Tedesco. “Het is iets wat al langer sluimert, het gaat om waardering. Van bij het begin heb ik geprobeerd om hem de waardering te tonen die hij verdient.”

“In mijn ogen is hij de beste keeper ter wereld. Ik hou van hem, als doelman maar ook als mens. Ik ben geschrokken”, concludeert de bondscoach. “Of er echt niets anders speelt? Dat moet je aan hem vragen! Het is nu niet het goede moment om iets over de verdere toekomst te zeggen.”

Poll: Vind jij dat Courtois een sanctie moet krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024