Rode Duivels lijden na owngoal zuur puntenverlies in EK-kwalificatiecampagne

Zaterdag 17 juni 2023 - 22:39   I   door Redactie

Na de overwinning tegen Zweden ging België voor zes op zes in de EK-kwalificatiecampagne. Daarvoor moesten ze wel voorbij Oostenrijk raken, dat zelf nog een perfect rapport kon voorleggen in de poule.

België-Oostenrijk 1-1

Aan de rust keken de Duivels na een eigen doelpunt van Orel Mangala tegen een 0-1 achterstand aan. Het was wachten tot de tweede helft vooraleer Romelu Lukaku zich voor het eerst kon lostrekken. Zijn eerste grote uithaal ging rakelings naast, maar een paar minuten later trof hij toch staalhard raak.

In het slot van de match liet Tedesco Loïs Openda en Johan Bakayoko nog invallen én Aster Vranckx, Ameen Al-Dakhil en Mike Trésor debuteren. Zij konden het verschil jammer genoeg niet meer maken, ondanks een ferme pegel van Aster Vranckx in de allerlaatste minuut.

Hij zag zijn uithaal op de deklat uiteenspatten, waardoor de match eindigde op een 1-1 gelijkspel. Eerder op de dag speelden Estland en Azerbeidzjan trouwens ook gelijk. België staat momenteel tweede in de poule, maar heeft wel een match minder gespeeld dan Oostenrijk.

Doelpuntenmakers:

21’ Mangala 0-1 (own), 61’ Lukaku 1-1