Bondscoach Domenico Tedesco kiest niet voor Thibaut Courtois: “Niet nodig”

Bondscoach Domenico Tedesco kiest niet voor Thibaut Courtois: “Niet nodig”
Zaterdag 17 juni 2023 - 16:00   I   door Redactie

De Rode Duivels trappen om 20u45 de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk op gang. Momenteel staan de Oostenrijkers aan de leiding in de poule, al hebben ze wel een match meer gespeeld dan de Belgen.

Door het afhaken van Kevin De Bruyne is de vraag niet alleen wie hem op het veld zal vervangen, maar ook wie de aanvoerdersband zal overnemen. Bij Het Belang van Limburg vinden ze dat dat Thibaut Courtois moet zijn: “Hij is mentaal sterker dan Lukaku, die tijdens de wedstrijd vooral met zijn eigen match bezig is.”

“Courtois staat als keeper niet tússen zijn ploegmaats, maar heeft het spel wel voor zich en kan het daardoor ook perfect zien”, verklaren ze. Toch denken ze dat Tedesco voor Lukaku zal kiezen: “Dat zegt ons buikgevoel. Om hem een hart onder de riem te steken na de gemiste kopbal in de Champions League-finale.”

Tedesco heeft al bewezen dat een aanvoerdersband aan iemand geven wonderen kan doen: “Zoals de Duitser eerder De Bruyne ook al een mentale opkikker gaf. Die boost heeft Courtois, in tegenstelling tot Lukaku, niet nodig. De Limburger is altijd zen, een brok focus van 1m99. Met of zonder band om de arm.”

Poll: Wie moet Tedesco aanduiden als kapitein?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Oostenrijk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024