‘Na uitvallen De Bruyne en Vertonghen: Dít wordt verrassend basiselftal Duivels’

‘Na uitvallen De Bruyne en Vertonghen: Dít wordt verrassend basiselftal Duivels’
Zaterdag 17 juni 2023 - 15:00   I   door Redactie

Zaterdagavond spelen de Rode Duivels tegen Oostenrijk hun tweede EK-kwalificatiematch. Jan Vertonghen moest met een aanslepende enkelblessure afhaken.

Er werd verwacht dat Vertonghen centraal achterin aan de aftrap ging verschijnen, maar hij moet dus vervangen worden. Het Nieuwsblad denkt dat Tedesco Leander Dendoncker naast Wout Faes zal laten plaatsnemen. Als vleugelverdedigers worden Timothy Castagne en Arthur Thaete aan de aftrap verwacht.

Door het uitvallen van Amadou Onana en Kevin De Bruyne moet Tedesco ook op het middenveld puzzelen. Orel Mangala, Youri Tielemans en Yannick Carrasco worden naar voren geschoven als meest waarschijnlijke opties voor de driehoek op het middenveld. Vooral Carrasco centraal laten spelen zou best een grote verrassing zijn.

Voorin verwacht de krant dat Tedesco op Dodi Lukebakio, Jérémy Doku en Romelu Lukaku zal rekenen.  Een andere optie is volgens Het Belang van Limbrug dat niet Doku, maar wel Carrasco, op de linkerflank start. Dan kan Hans Vanaken de rol van Kevin De Bruyne overnemen. Thibaut Courtois zal natuurlijk plaatsnemen tussen de palen.

De elf namen van Het Nieuwsblad:

Courtois;Castagne,Dendoncker,Faes,Theate;Mangala,Tielemans,Carrasco;Lukebakio,Lukaku,Doku

Poll: Welk duo moet aan de aftrap verschijnen?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024