Guardiola erg openhartig over De Bruyne: "Ik heb het daar soms moeilijk mee"

Guardiola erg openhartig over De Bruyne:
Zondag 11 juni 2023 - 10:00   I   door Redactie

Voor aanvang van de Champions League-finale lanceerde CBS een interview van Thierry Henry met Pep Guardiola. Zij kennen Kevin De Bruyne allebei goed.

Henry had De Bruyne als assistent-coach bij de Rode Duivels onder zijn hoede. Guardiola is al jarenlang trainer van KDB bij Manchester City. “Voor mij is hij de belangrijkste speler van jullie team, maar ik heb het soms moeilijk om hem te begrijpen”, zei Henry over De Bruyne tegen Guardiola.

"Ik ook hoor”, aldus Guardiola. “Waarom? Wel, hij is een speciaal persoon. Enorm gevoelig. Maar hij is enorm betrouwbaar, kijk maar wat hij gedaan heeft de voorbije jaren. Zonder hem zou dat quasi onmogelijk geweest zijn. Dat hij een perfectionist is? Ik zeg constant tegen Kevin: Wees boos, wees van streek, roep… Doe wat je maar wil."

Te lief

"Soms is hij wat te plat terwijl je op het veld gewoon (maakt een boos gezicht, red.), weet je wel", citeert Het Nieuwsblad de Spaanse coach. "Soms is hij gewoon te lief, want zo is hij als persoon. Een geweldige kerel en rustig. Als iemand liever assists geeft dan goals te scoren, dan weet je hoe vrijgevig hij is."

Poll: Is De Bruyne de sleutel tot succes bij Man City?

TAGS  I  Manchester City

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024